Защо консумирането на риба подобрява нашието здраве? Потърсихме най-важните причини и споделяме с вас тайните

Защо консумирането на риба подобрява нашието здраве? Потърси

Ето 10 причини защо е полезна рибата и защо трябва да ядем риба по-често:

1.Рибата съдържа Омега-3 мастни киселини, които организмът не може да синтезира сам, а си набавя чрез храната.

2.Рибата съдържа протеини, витамини и много минерали като калций, цинк, желязо.

3.Консумацията на риба усилва концентрацията на мозъка и намалява вероятността от болестта на Алцхаймер.

4.Само морската риба набавя на организма йод.

5.Децата на майките, които са яли риба по време на бременността и кърменето имат по-добро зрение. А децата, които си хапват риба, по-рядко страдат от астма.

6.Рибата е полезна при прилагане на диети, защото има ниско съдържание на въглехидрати.

7.Рибата е богата на витамин А, В1, Е, В12. Тя съдържа малко мазнини и висок процент белтъчини. Белтъчният състав на рибата съдържа почти всички аминокиселини.

8.Рибата е лесно смилаема храна, която внася в човешкия организъм много полезни вещества, но бедни на холестерол. Диетолозите препоръчват риба на хора с нарушено храносмилане, деца, възрастни, при възстановяване след боледуване.

9.Рибата е препоръчителна храна за хора с проблемни стави, дерматологични и автоимунни заболявания.

10.Не е за подминаване и това предимство на рибата за богато разнообразие и изобилие в магазините. Когато откриете точният магазин, който ви предлага прясна, вкусна, здравословна, морска, сладководна, едра, дребна риба, филе, го посещавайте по-често.

Поне веднъж седмично трябва да се консумира риба за добро здраве. Рибата е полезна, когато е приготвена по правилния начин. За предпочитане е да е печена, задушена, на пара.