Рибарник „Ощавска река“ е разположен в землищата на селата Сенокос и Ощава.

Село Сенокос се намира в Северен Пирин и е най-близко разположеното до Националния парк от всички села на община Симитли. Селото е удобен изходен пункт за изкачването на връх Пирин – най-северния алпийски връх на планината.

Село Ощава е разположено в северозападните подножия на Пирин планина по двата бряга на преминаващата река „Ощавска“ /Дяволска/, където е разположено и нашето Рибно стопанство, сред борови гори и поляни. Има видимост към най-високите и красиви пирински върхове – Синаница, Вихрен, Албутин, Плешки, Каменитица и връх Пирин

Посещението на Рибното стопанство може да съчетаете с „Белият кръгов маршрут“, който тръгва от махала „Везенкова“ в с. Сенокос, откъдето пътеката тръгва на запад, отчасти следвайки съществуващ черен път. След около половин час и малко отклонение през млада борова гора, се достига до „Камъка“, от който се открива панорама към дефилето на Струма и Пирин. Пътеката извива на юг и, лъкатушейки сред ливади и градини, излиза на асфалтов път близо до махала Дяковци, където можете да отпочинете в беседката на местната мандра и да опитате сиренето и Киселото мляко. Малко след местната мандра, пътят продължава до махала Арнаутска, където може да посетите Рибарник „Ощавска река“. Пътят завива вляво (на североизток) и поема нагоре по хълма, през него и до махала Димовци. Оттук нататък маршрутът се спуска по черен път покрай махала Мазнева, Като малко преди м. Св. Марена се отклонява вляво и надолу към махала Везенковци. Продължителност на маршрута – около три часа, трудност под средната.

Районът предоставя възможност за развлечения и за любителите на минералните извори. В близост до пъстървеното стопанство в землището на с. Ощава се намират два минерални извора – Хладката и Врелата баня. Водата на хладката минерална баня много отдавна се ползва от местните жители за лечение на опорно-двигателния апарат и костно-ставни заболявания. Разположена е в красивата местност Банището.

Не на последно място, Рибарникът се намира  на 15 км. от разклона на главен път Е-79 за с. Ощава близо до Кресненските ханчета. Интересен факт е, че в района на Кресненските ханчета ежегодно в периода от Март до Ноември се правят рафтинг спускания по поречието на р. Струма. 

За по-пълноценно преживяване, след приятното спускане по бързеите на р. Струма, може да посетите нашето рибно стопанство и се насладите на здравословен обяд с вкуса на прясна пъстърва, която може да приготвите в множеството кътчета за отдих в района на рибарника.